Pe 6 martie, suntem „Tari ca piatra” la Cluj!

Written by Catalin on . Posted in Noutati

DRAGI CLUJENI: Luni, 6 martie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Studenților, Adrian Naidin și al dumneavoastră sincer Ionuț Micu vă așteaptă cu spectaculosul show „Tari ca piatra”! În premieră în capitala Ardealului, vom depăna povești românești în stilul nostru, duios și exuberant în același timp, drăgăstos și furios totodată: „Paparuda”, „Jianul”, „Balada cucului”, „Pasăre de pe ierugă”, „Mugur, mugurel”

Modest din fire, las presa să prezinte acest spectacol:

Violoncelul lui Adrian Naidin spune povești. Sună ca o întreagă orchestra uneori, alteori șoptește sau îngână versuri. Strălucitor în partiturile clasice, ingenios și tehnic în jazz, plin de forță și har în folclor, Adrian Naidin explorează, cu fiecare mișcare de arcuș, nuanțe și esențe. Îl secundează tehnicul Ionuț Micu, percuționist cu o admirabilă deschidere spre genuri contemporane, care adaugă un viguros filon etno-rock celor mai sofisticate acorduri fusion europene. Pornit dintr-o mare prietenie și de la câteva exerciții de virtuozitate, un proiect hibrid care a cucerit scenele bucureștene ajunge în premieră la Cluj, cu ritmuri în forță și cu o poveste de demult, înnobilată cu un glam cult contemporan. Excepționalul violoncelist Adrian Naidin și toboșarul de geniu Ionuț Micu, doi muzicieni desăvârșiți, ambii trecuți prin proba de foc a legendarilor Phoenix, au imaginat impresionante compoziții hibride, explorând, fiecare în manieră proprie, filonul etno și ritmicitatea tradițională, pentru a le reinterpreta în manieră actuală, adăugând sensuri și nuanțe insolite muzicii tradiționale.

“Două instrumente: violoncel și tobe. Două sunete distincte. Două chipuri ale omului. Cel blajin, cald, adânc, interiorizat până la lacrimă. Celălalt, puternic, masculin, provocator. Vulcanic. Exploziv. Două lacrimi, care te ridică din scaun. Sunetele au o forță vulcanică, scot la lumină tot ceea ce oamenii nu îndrăznesc să spună. Mută munții din loc!”, spune violoncelistul Adrian Naidin.

Citiți mai mult pe WebCultura.ro

VĂ AȘTEPTĂM!

Comentarii

comentarii