Nicu Covaci: „La dimensiunile numelui PHOENIX cei mai multi se gandesc ca noi inotam in bani!”

Written by Catalin on . Posted in Noutati

phoenix_colaj_d52d1d2471Nicu Covaci mărturiseşte că-şi doreşte o „renaştere” radicală, cu o altă componenţă a trupei Phoenix şi, în anul când sărbătoreşte 50 de ani de la înfiinţarea formaţiei, este gata de un nou zbor. Formaţia munceşte în studio la un nou album, o operă rock.

Grup stindard pentru muzica noastră, Phoenix este acum Nicu Covaci (chtară,voce), Bogdan Bradu (voce), Cristi Gram (chitară), Volker Vaessen (chitară bass),Dzidek Marcinkiewicz (clape) şi Ionuţ Micu (tobe). Aflat acasă, la Morayra (Spania), Nicu Covaci, omul ce a ţesut cea mai frumoasă poveste a unui formaţii româneşti vorbeşte, într-un dialog de la distanţă, despre ce s-a mai întâmplat cu muzicienii de au demisionat ori au fost daţi afară din trupă (Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan „Ţăndărică”, Ioji Kappl, Mani Neumann), şi despre ce vom primi de la Phoenix.

Trupa s-a primenit ca niciodată şi s-a asezat la o componenţa tânără. Se cântă mai cu pofta?

Sincer să fiu întineresc şi eu alături de tinerii mei colegi. Se cântă cu mare pofta căci se cânta mai disciplinat şi mai tehnic ca în alte vremuri când participanţii vroiau doar să-şi etaleze talentele personale şi să încaseze bani.

Ne puteţi spune ceva titluri? Unde va fi imprimat cd-ul?

Avem pregătite piese pentru încă cinci albume, dar, sincer să fiu, un-mi permit să scot albume doar ca să mă las furat. Lucrăm intens la acel proiect monumantal ce se cheama „ANTE-MIORIŢA”. Primele înregistrări de piese s-au făcut acum, se lucrează la texte şi scenariu. Opera va fi susţinută pe scena de formaţia Phoenix dar va fi oferită şi teatrelor muzicale din ţară care au posibilitatea de a o lua în stagiuni. Mai sunt şi înregistrări cu noii membri ai formaţiei, zilele astea va apărea un nou videoclip la melodia „Meşterul Manole” cu actiala componenţă.

Mai mult: Libertatea.ro

Comentarii

comentarii

Trackback from your site.

Leave a comment