Dob Ban Ritmusfesztival 2015 – Superlativele ritmului / GALERIE FOTO

Written by Catalin on . Posted in Noutati

Ionut Micu - Dob-Ban Ritmusfesztival 2015 (7)Dupa cum va spuneam zilele trecute pe Facebook, mi-am inceput aceasta luna august a anului de gratie 2015 participand la un eveniment deosebit despre care, din pacate, mare lucru nu prea s-a auzit, vazut sau scris in mass media. Si pentru ca evenimentul merita, si pentru ca deja e la a IX-a editie, m-am gandit ca nu strica sa va povestesc, in cateva vorbe, ce am vazut si ce am facut la Miercurea Ciuc, la Dob Ban Ritmusfesztival in 2 august a.c.

Organizat de Fundatia Agora/ Formatia Role si Primaria Municipiului Miercurea Ciuc, in Cetatea Miko, festivalul international al instrumentelor de percutie Dob Ban a ajuns la a IX-a editie la care sunt mandru ca am participat si eu, reprezentand MAPEX si FLY MUSIC Romania, unic distribuitor al tobelor MAPEX la noi in tara. Alaturi de toba mea, MAPEX SATURN 4 MH EXOTIC ASH TRANSPARENT BURL BURST, in data de 2 august, la orele pranzului, am tinut un workshop despre ritmurile romanesti, la care ma bucur enorm ca am reusit sa ii adun in jurul tobei si pe cei mari, si pe cei mici. De asemenea, cu aceasta ocazie am testat si betele Csibisticksseria Blackwolf, special conceputa cerintelor mele. Bucuria a fost si mai mare cand am intalnit acolo prieteni vechi pe care nu i-am vazut de mult timp: Gabor Gindele, un tobosar extraordinar, cu care ma stiu din 1994, de la Festivalul Constelatii Rock Ramnicu Valcea; cu Cserey Csaba, maestru percutionist cu state vechi, colegul lui Harry Tavitian. Dar nu puteam sa nu imi fac noi prieteni, oameni talentati care mi-au aratat ca dincolo de limba, natie sau locatie suntem toti la fel si muzica ar trebui sa ne uneasca; Claus Hessler, tobosar, demonstrator MAPEX Germania, un perfomer deosebit, un artist, dar si un om extraordinar. Nu vreau sa ii uit pe cei care au facut ca acest festival sa existe, oamenii „din umbra”, cei carora le multumesc pentru invitatie si pentru sustinere, pentru faptul ca au avut grija ca sederea mea acolo sa fie fara cusur: Organizatori – Nagy Tivadar, Nagy Ferenc, Sántha Zsuzsánna, Balázs Zoltán, Nagy Edina, Salamon Orsolya, Bodor Emese; prezentatori – Bálint Melinda, Szabó Attila; videoproiectare – Demeter Zsuzsanna, Sántha Dénes, Vaslaban Zsolt; sonorizare si lumini – Márton István Hunor, Salamon Tamás, Péter Norbert, Norbi, Andris, Levike si multi alti.

Ionut Micu - Claus Hessler

Impreuna cu Claus Hessler, un muzician desavarsit, demonstrator MAPEX Germania

Pe tot parcursul zilei, ritmurile de tot felul i-au adunat pe oameni, de la mic la mare, in jurul percutionistilor si a instrumentelor lor. Festivalul a fost structurat in doua parti, sa zic asa, in prima parte au avut loc cursuri si workshopuri astfel: Curs pentru copii cu Cserey Csaba (RO) , Curs pentru incepatori cu Hompoth Arthur si Rozsa Andras (RO) , Workshop cu Ionut “John” Micu (RO) , Curs cu Marko Adam (HU) , Curs de djembe cu Cheikh Ibrahim Fall (Ibro) si Feher Karoly (Guinea-Senegal/HU). Iar in a doua parte, spre seara, au avut loc concerte: Concert formatia MENZA (RO), Kosa Gabriella canta ritmuri populare pe gardony (RO) , Concert al formatiei EURO-AFRICAN PLAYGROUND (Afr./HU) , Ritmuri si dansuri populare prezentate de ansamblul Harom (RO) , Concert CARPATHIAN SPARKS (SK/RO) (Julius Petrus si Cserey Csaba) , Show cu Fodor Reka (RO) , Concert Marko Adam (HU) , Scurt metraj cu Ridim – Adam Julcsi (RO) , Concert FLUX duo (DE) Claus Hessler-Paul Gehrig.

Sincer, a fost o zi frumoasa. Cum sa nu fie atunci cand ai ocazia sa fii inconjurat de oameni talentati, de oameni care iubesc frumosul, il apreciaza si lupta pentru a-l sustine si promova. Mai ales ca ritm avem fiecare dintre noi, e in noi, cand mergem pe strada, cand alergam, dansam sau vorbim, trebuie doar descoperit.

Festivalul Dob Ban pentru mine a insemnat mult, de la mandria de a reprezenta MAPEX si FLY MUSIC Romania, pana la a fi pe scena alaturi de artisti cu valoare, cu caracter, a avea un public dornic de ritm, avid de muzica buna.

Photo credits: Nagy Barna, Nagy Edina
Prelucrare: Codrut Lupascu, Maya Events

 

 

Comentarii

comentarii