Despre mine

Parintii l-au indemnat spre… acordeon. Ba mai mult, la Scoala de arte a fost inscris chiar la…. acordeon. Dar dorinta de a bate toba a fost mult mai mare. Ca si pasiunea pentru unul dintre cele mai vechi instrumente muzicale. Pentru a-i face hatarul, bunicul i-a construit din ciurul bunicii o toba la care a descoperit primele ritmuri.

Asa a inceput marea pasiunea care avea sa-i devina munca, hobby-ul, placerea, durerea, viata lui: Toba.

 In anii adolescentei, in zilele si noptile lungi de repetetii, se construieste o echipa de tineri nebuni, cu sangele clocotind a trash, a metal, a gotic. Interitus Dei se infiinteaza in 1994 cu Ionut „John” Micu la tobe. Pana in 1998, cand paraseste formatia, Ionut Micu participa cu Interitus Dei la o serie de concursuri si festivaluri de gen din tara. In acelasi timp, repeta nebuneste, batand toba pana la sange. La propriu.

Anul 1997 este anul in care Ionut Micu il intalneste pe cel care va fi mentorul sau: Ovidiu Lipan Tandarica. Remarcat pentru felul in care atinge tobele de catre maestru,  John va porni pe un drum care ii va schimba viata, ca elev si prieten al celebrului tobosar de la care invata si „fura meserie”. In 1999 va participa la „Visul tobosarului”, creatia lui Ovidiu Lipan Tandarica, alaturi de Corneliu Stroe, Nicolae Voiculet, Dumitru Farcas, Camerata Valahica a Radioteleviziunii Romane, Fanfara 10 Prajini.

Desi este alaturi de Tandarica la mai toate concertele si aparitiile publice ale acestuia, John intra in 2000 in formatia „Talisman” cu care merge in turneul din USA din acelasi an. Inregistreaza, de asemenea, alaturi de „Talismani” cele mai frumoase cantece de pe albumele care au innebunit o multime de fani: „Pentru Ea”, „Talisman 100%”, „Balade”. In aceasta perioada ii cunoaste si se leaga prietenii cu Cristi Gram, Puiu Mircea si multi altii….

In 2004 ajunge sa-si vada visul implinit, cantand pe scena alaturi de Nicu Covaci, fiind tobosar invitat al longevivei formatii Phoenix in turneul din Spania. Acesta este inceputul unei relatii frumoase cu Nicu Covaci care il va chema deseori la formatie.

Dupa despartirea de Talisman, in 2006 va bate intr-o alta binecunoscuta formatie; Krypton cu care inregistreaza maxi-singleul „Ma prefac in ploi”, alaturi de Tony Seicarescu – voce si Eugen Mihaiescu – chitara solo. Totodata, participa la mai multe concerte Phoenix din tara.

In 2007, este invitat la tobe de catre membrii formatiei Compact, pentru un turneu de 70 de concerte in tara si 2 concerte in Cipru. In aceasta perioada participa si la concertele organizate de Ovidiu Lipan Tandarica si ca invitat in concertele Phoenix.

Din 2008 pana in 2012, participa, alaturi de Ovidiu Lipan Tandarica, la multe concerte organizate de acesta cu Fanfara 10 prajini si Stelu Enache. Incearca, pentru o scurta perioada de timp, sa dezvolte o echipa alaturi de Puiu Mircea, Recover Band, cu care va canta in mai multe cluburi din tara o serie de coveruri. In acelasi timp, are si o activitate sustinuta in studio, unde imprima pentru mai multe formatii.

In 2009, participa alaturi de prietenul si colegul lui Cristi Gram la proiectul acestuia „State of mind”.

In decembrie 2012, Nicu Covaci il cheama in Phoenix ca tobosar, devenind membru cu drepturi depline Phoenix.

In iunie 2014, John părăseşte formaţia Phoenix: „Este timpul, pentru mine, sa merg mai departe, cu un suflu nou, cu oameni noi, avand aceleasi teluri cu ale mele”. Ia nastere un nou proiect numit RIT (Romanian Iconic Tales), formatie nasita de Mircea Baniciu, in care canta alaturi de vocalistul Bogdan Muntenita, chitaristul Andrei Balasa si bassistul Mircea Muntenita.

Din 2017, John revine dupa 10 ani, alaturi de prietenul sau Paul Ciuci in fomatia Compact.

Leave a comment